New School Building Mistakenly Features a See-Through Restroom

Last month, a newly completed music school building was unveiled in the city of Ponta Grossa, Brazil — though it’s already gaining a reputation more for its sights than its sounds.

While many initially praised the modern appearance of the all-glass building, part of a 2-year-long, $1.5 million public works project, enthusiasm soon waned when visitors began to notice the inexplicable design choice for the facility’s restroom: namely, that it’s transparent.

Needless to say, for the 997 students scheduled to begin classes at the Maestro Paulino Conservatory next month, the very public toilet clearly presents a problem — particularly considering that the ground-level lavatory is in open view of a busy street.

A civil engineer involved in the building’s construction claims that the glass restroom is just an oversight that needs some adjusting, promising to add some curtains to the restroom to create a bit more privacy.

Although misappropriation of funds isn’t uncommon with such projects, state prosecutors say that an investigation is underway to determine how public money could have been spent so transparently.

Photos: Folhapress

  • zp

    #iwonderifmyprofessorwipesfronttobackorbacktofrontisnowananswerablequestion

    • http://www.facebook.com/chip.moreland Chip Moreland

      bwahahaha

  • zp

    #toomodermarchitecture

  • http://www.facebook.com/chip.moreland Chip Moreland

    “an investigation is underway to determine how public money could have been spent so transparently”– nice one Steve